Recepta de súper pastís de xocolata amb cobertura dura ¡Deliciós!

Hola a tots/totes!

Avui ens han entrat les ganes de xocolata, i hem decidit fer un pastís de xocolata ideal per aniversaris, o simplement per donar-te un bon caprici de tant en tant. Així doncs també hem aprofitat per farcir-lo amb melmelada de maduixa (sense complicacions), que crea un conjunt boníssim!!

Per acabar de donar-li un toc,… hem decidit fer una cobertura de xocolata dura, súper fàcil de fer, que donarà un toc cruixent, un gust més intens de xocolata,… i també ens ajudarà que el pastís es conservi millor, sense ressecar-se. Amb aquesta recepta sobrarà una mica de cobertura, amb la que podreu fer tauletes de xocolata, bombons,.. pròximament us ensenyarem a fer una versió per aprofitar la xocolata sobrant en 2 minuts.

Per cert, un últim comentari,…. al no portar cremes, glassejats, nates,…el fan un candidat idoni per congelar-lo i gaudir-lo en varies ocasions ;)

Us ho prometo, un pastís  boníssim, fàcil,… que segur repetireu! I si no esteu convençuts, tenim alguns testimonis a la nostra tenda per confirmar-ho ;)

Som-hi doncs!

Ingredients pastís:

30gr de xocolata negra de fondre

63gr de cacau

185gr de farina

170gr de sucre morè

113gr de sucre

150gr de mantega pomada

75ml de llet amb un toc de cacau o cafè molt calent/a

150ml de llet

1 culleradeta de baking soda (bicarbonat)

1/2 cullerada de sal

3 ous

1 cullerada de vainilla en pasta o essència de vainilla (no escatimeu :P)

Ingredients cobertura de xocolata dura:

350gr de xocolata negra de fondra

2 cullerades de mantega

Preparació pastís:

1.Prescalfem el forn a 165ºC i untem dos motlles d’uns 20cm aproximadament amb mantega i una mica de cacau espolsat sobre, o amb l’ajuda de l’esprai d’oli.

2.En un bol col·loquem la xocolata tallada a trossos i el cacau. Per sobre hi tirem la llet amb cacau o el cafè molt calent i mesclem.

3.Quan la xocolata s’hagi desfet afegim la resta de la llet i mesclem fins obtenir una textura uniforme.

4.En un altre bol mesclem la farina, el baking soda i la sal.

5.En un altre bol mesclem la mantega i els sucres, batent amb una batedora elèctrica durant uns 5 minuts aproximadament. Volem que la mantega s’aclareixi i es mescli bé amb els sucres.

6.Afegim els ous d’un en un, baten entre cada adició per assegurar que es mescla bé.

7.Afegim la vainilla i batem un xic més.

8.Tot seguit afegirem la barreja de farina i la barreja de la xocolata de manera intercalada en 3 cops, començant i acabant cada adició amb la mescla de farina, i baten entremig.

9.Aboquem la massa als motlles que hem preparat i els enfornem durant uns 35-40 minuts, o fins que al clavar el Caketester o un escuradents surti net. Recordeu que per els pastissos i magdalenes recomanem la posició del forn en ventilador, que ajuda a repartir millor l’escalfor, sinó posarem la opció “a dalt i baix”.

10.Traiem els motlles del forn i els deixem reposar sobre una reixeta refredadora, d’aquesta manera es refredaran més uniformement. Passada una bona estona podrem desemmotllar els pastissos, i els deixarem refredar cap per avall.

11.Un cop ben freds, amb l’ajuda d’una lira de pastisseria anivellarem les dues capes de pastís que hem fet. D’aquesta manera el nostra pastís quedarà pla i professional.

12.A les dues bandes tallades del pastís i espolsarem una mica d’una mescla d’aigua amb sucre (o almívar), per fer-lo més amorós.

13.Estenem una capa de melmelada de maduixa sobre una de les capes i col·loquem l’altra capa sobre, obtenint el nostre pastís farcit. Recomanem que les dues part del pastís tallades amb la lira siguin les que toquin la melmelada, d’aquesta manera no haurem d’anar tan en compte alhora de cobrir-lo pensant en les engrunes que pot deixar anar.

Preparació de la cobertura:

1.Fonem al bany María la xocolata i la mantega, anant barrejant fins que estiguin ben fosses i mesclades.

2.Posem el nostre pastís sobre una reixa una mica alta o la reixa sobre 4 gots, per alçar-la i mantenir-la estable. La superfície de sota ha d’estar ben neta, per després poder aprofitar la xocolata.

3.Tirem la xocolata per sobre el pastís, ajudant-nos d’una espàtula per escampar millor la xocolata. Amb l’ajuda d’un recollidor podem recollir la xocolata que ens ha caigut del pastís per acabar de tapar zones o utilitzar-la amb la que sobra. Si voleu fer com nosaltres i posar una petita pancarta o espelmes,… us recomanem fer-ho mentre la xocolata encara no s’ha endurit, sinó se us escardarà al intentar clavar les espelmes o les decoracions.

4.Deixem endurir la xocolata durant 1-2h i ja haurem acabat.

Que us sembla? No podeu dir que no fa una pinta espectacular ;)

Esperem que us animeu a provar-lo i que vagi de gust!!

Vols un resum de la recepta? També pots veure el vídeo resum de la recepta al nostra canal de youtube, entre moltes receptes més ;)

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

36 Replies to “Recepta de súper pastís de xocolata amb cobertura dura ¡Deliciós!”

  1. Gloria Ibañez says: Respon

    ¡Parece fácil! pero me gustaría hacer una pregunta¿la cobertura debe llevar huevo, y para qué?Gracias, y espero que me salga bien con esta estupenda página.

    1. Hola Gloria,
      la cobertura no lleva huevo, sólo el bizcocho. La cobertura lleva chocolate y mantequilla, todo derretido al baño maría ;)
      Puede que la foto de todos los ingredientes juntos de la tarta y la cobertura te confundiera jejeje
      Esperamos que la pruebes y te encante ;)

  2. Stefani Lungavita diaz says: Respon

    Hola esta receta de la cobertura de chocolate ahorita en verano me puede funcionar? No se me derretira?

    1. Buenos días Stefani,
      pues puede que se derrita un poco si lo tienes fura de la nevera, ya que la cobertura de chocolate lleva chocolate y mantequilla solamente. Podrías hacer la cobertura solamente con chocolate y atemperarlo, de esta forma el chocolate no se derrite tan fácilmente :)
      Si quieres puedes mirar como se tempera el chocolate en https://www.casarex.net/es/2016/02/temperar_xocolata_i_ou_pasqua/ , dónde lo hicimos paso a paso para hacer el huevo de Pascua ;)

  3. Hola, la tarta tiene muy buena pinta
    Que chocolate usaste para la cobertura?? Chocolate con leche foundant o chocolate negro foundant???

    Gracias

    1. Hola Margot,
      utilizamos chocolate negro foundant, le da un toque más intenso y no es tan difícil de encontrar como el chocolate con leche para fundir.
      Esperamos que pruebes la receta y te guste ;)

  4. Maria Carnero says: Respon

    Hola,
    Estaria molt be que corregiu les errades abans de penjar-ho…
    “Evoqueu… ??” o “Aboqueu” ?
    “AltrA” pels noms femenins
    etc

    1. Bon dia Maria,
      Moltes gràcies per les correccions. Ens sap greu els errors gramaticals i ortogràfics que puguin aparèixer a les entrades del blog. Intentem treballar amb tota la il•lusió, encara que sempre amb preses per ser sincers, i poden sorgir aquests errors. Intentarem millorar i treballar encara més dur!
      Atentament Casa Rex Online

  5. Maria Carnero, ……. estas muuuuuy aburrida

  6. Hola, tinc un dubte, nomès amb el bicarbonat, la massa, un cop al forn, pujarà?
    Es a dir, no faltaria posar-hi una mica de llevadura?
    Gràcies.

    1. Bon dia,
      Doncs no fa falta llevat, només el bicarbonat es suficient. El bicarbonat fa la seva reacció amb els àcids de la llet. Generalment veuràs que en moltes receptes inclouen algun cítric com la suc de llimona o de taronja per aconseguir una reacció més ràpida. En aquest cas es suficient amb la llet, i el resultat es literalment el que veus a la imatge. Si volguessis un pa de pessic de xocolata més esponjós podries canviar la llet per buttermilk, encara que es un ingredient un pèl més complicat de trobar. =)

  7. Una duda, cuál es el diámetro del molde para estas medidas de torta?

    1. Esta tarta la hicimos con dos moldes de 18cm de diámetro. :)

  8. Hola, la cobertura puede echarse sobre el pastel cuando este esté caliente? O se debe esperar que enfríe? Gracias

    1. ¡Hola!
      Siempre es mejor dejar enfriar la tarta antes de verter la cobertura, así evitas que el bizcocho absorba la cobertura (sobre todo en coberturas más líquidas como la clásica de Sacher), y que no se adhiera correctamente.

  9. Hola, gracias por la info!
    Una pregunta, se puede hacer esta cobertura dura con chocolate blanco? Necesito una cobertura blanca que se pueda pintar a mano y no me gustaría usar fondant ni chocolate plástico…

    1. Buenos días,
      el chocolate blanco tiene una gran cantidad de grasa, de modo que la mantequilla no sería de todo necesaria. Yo le echaría directamente solo fundida sin añadir nada más. En caso que quieras una textura más líquida, si que le pondría un poco de mantequilla o nata. Como comentabas que querías pintar encima, mejor solo chocolate blanco para que endurezca bien y puedas trabajar mejor.
      Esperamos haber ayudado un poco con la duda,
      Atentamente Casa Rex Online

  10. Hola, el va fer la meva neboda de 12 anys i li va quedar molt bó. La meva pregunta és si puc canviar la farina per maizena, perquè pugui també menjar una persona amb intolerància al gluten.

  11. Es pot canviar la farina per maizena i així fer la versió sense gluten?

    1. Hola Olga,
      Jo més que maizena t’aconsellaria que fessis el pastís amb una mescla de farina sense gluten. Pensa que les diferents farines funcionen diferent, i generalment les mescles funcionen millor que un tipus de farina sol. Jo t’aconsellaria la farina de rebosteria Schar (te varies mescles segons si es per fe pa, pasta o rebosteria). A mi personalment m’ha donat bastant bon resultat, encara que hi ha altres farines, com la Prosceli, que he fet servir menys però també està prou bé (fent creps, gofres, galetes,…). Tot i això s’hauria de provar la recepta amb aquest tipus de farina per assegurar que surt perfecte (cosa que tinc pendent jejeje).
      Amb la resta d’ingredients hauries de vigilar que: la xocolata posi que es sense gluten (la majoria ho posa), el cacau (moltes marques normals ho posa també), el bicarbonat (pots canviar-lo per llevat Royal de tota la vida que també es sense) i la l’essència de vainilla (nosaltres fem servir la ChefDelice que posa molt clar que es sense gluten). La resta d’ingredients per naturalesa no haurien de portar gluten en principi.
      Si veus que les coses es compliquen nosaltres també disposem preparats sense gluten, on només s’ha de afegir llet i mantega, generalment, encara que de xocolata no en tindríem, ens sap greu U_U
      També pensa en tenir tots els utensilis extremadament nets, per evitar la contaminació creuada.
      Ens encanta que et llencis a provar de fer pastissos sense gluten per incloure a tothom a la festa ^^
      Segur que la persona amb la intolerància al gluten ho agrairà moltíssim, ja que generalment la gent no s’atreveix a provar de fer rebosteria sense gluten i no poden gaudir dels pastissos com la resta.
      Si tens qualsevol pregunta més, no dubtis a dir-nos-ho i intentarem solventar-la. I si proves de fer aquest pastís,… explica’ns com ha quedat siusplau! 

  12. Moltes gràcies pels vostres consells. I perdoneu el retard de la meva contesta. Provaré de fer el que dieu quan pugui obtenir els ingredients. A veure si me’n surto. I ja us diré.

    1. Esperem que t’haguem ajudat i molta sort al fer la recepta ;)

  13. Buenos días!! Se puede aplicar la cobertura y enfriar en la nevera si es para el siguiente día? O mejor ponerla justo antes de servir?
    Gracias

    1. Hola Laura,
      Mejor dejar reposar para que el chocolate se endurezca. Si el relleno no necesita nevera, mejor dejarlo fuera dentro de un contenedor o porta tartas, ya que a veces dentro de la nevera puede hacer gotitas de condensación, y si no estuviera la tarta cubierta, tiende a resecar el bizcocho. Si al hacerlo, ya empieza el calor, si que es mejor dejarlo dentro de la nevera, no queremos que se derrita el chocolate ;) Esta tarta aguanta unos días sin problema, pero siempre bien envuelto o dentro de un contenedor o tupper.
      Espero que lo disfrutes ;)

  14. Gil Pirot i Gavaldà says: Respon

    Molt bon dia.
    He seguit les teves indicacions per a elaborar aquest pastís.
    I he de dir que el resultat és, senzillament, impressionant.
    He vist moltes receptes de pastissos però, en veure aquesta, brn aviat vaig intuir el seu bon resultat.
    No em vaig equivocar. Al contrari, va superar totes les expectatives.
    Moltes gràcies!!!

    1. Moltes gràcies!! Ens encanta que proveu les nostres receptes i tinguin tant èxit :)

  15. Bona tarda, estaba buscant receptes i he caigut en aquesta, que em sembla espectacular i amb una bona pinta que és per morir-se… El cas és que tinc intenció de probar a fer-la per l’aniversari de la meva filla, pero només tinc un motlle i és d’uns 22 cm i suposo que per fer dos plantes, amb les mesures d’aquesta recepta, potser queden molt fines… i si ho aboco tot al meu motlle potser no creix el suficient com per a tenir una alçada similar al vostre.
    Teniu alguna idea per ajudar-me?? és posible que tingui que augmentar mesures d’ingredients? i si és així com? els números no són lo meu.
    Moltes gràcies! continuaré navegant pel vostre web.

    1. Hola Sonia,
      ens alegra molt que pensis en aquesta recepta per un pastís d’aniversari, es un dels nostres preferits a casa :)
      Doncs jo pel motlle de 22cm augmentaria una mica la recepta, 1/3 concretament. Segurament necessitaràs una mica més de temps al forn, de manera que hauràs d’estar més al cas, i anar punxant amb un escuradents per assegurar que estigui ben cuit.
      Les proporcions dels ingredients quedarien de la següent manera:
      40gr de xocolata negra de fondre
      84gr de cacau
      246gr de farina
      226gr de sucre morè
      150gr de sucre
      200gr de mantega pomada
      100ml de llet amb un toc de cacau o cafè molt calent/a
      200ml de llet
      1 i 1/4culleradeta de baking soda
      3/4 cullerada de sal
      4 ous
      1 i 1/4cullerada de vainilla en pasta o essència de vainilla (no escatimeu :P)

      El procediment es exactament el mateix, menys el temps de forn, que ja hem comentat ;)
      Esperem que quedi molt bé i el gaudiu molt!!!
      Atentament Casa Rex

  16. Moltíssimes gràcies!! sou molt amables. ara mateix m’hi poso ja que és per demà gràcies un altre cop

  17. ja l’he fet, ja ens l’hem menjat, i a quedat espectacular, boníssim!!! moltes gràcies per aquesta recepta tant bona!

    1. Estem molt contents que hagi quedat bé i l’hagueu gaudit ^^

  18. Hola bona tarda, estic fent un red velvet amb crepes i vull posar-hi una cobertura de xocolata amb llet, però no sé si serà millor una cobertura dura o potser una mica més tova. Per tot el que heu anat explicant entenc que una cobertura amb xocolata sola és dura, amb mantega no tan dura i si porta mantega i nata és tova?
    No sé si he entès bé. Gràcies!

    1. Hola Mireia!
      Doncs ho has explicat molt bé  Jo a nivell personal et recomanaria una cobertura més tova pel pastís de creps, com deies amb xocolata i nata per aconseguir una “ganache”, d’aquesta manera al tallar el pastís de creps, que es un pèl més inestable, no es desmuntarà (com passaria al aplicar la força per partir la cobertura més dura).
      També mantindràs la textura més suau i reconfortant del crep.
      Si busques una recepta de “ganache “ de xocolata a la recepta: https://www.casarex.net/2018/09/super-pastis-de-kitkat-i-mms-amb-extra-de-xocolata/ en tenim una, encara que personalment hi posaria un xic menys de nata, (50gr de nata per 60gr de xocolata) per mantenir la consistència i que no regalimi tant la xocolata pels laterals del pastís.
      Esperem haver-te ajudat,
      Casa Rex Online

  19. De qué medida es el molde que has utilizado?

    1. Hola Carla,
      los moldes utilizados son de unos 18cm de diámetro desmontables, concretamente el molde de Patisse alto. Pero también puedes hacerlo con el molde de 20cm bajo perfectamente. :)

  20. Hola, buenas tardes, voy a hacer un pastel de mousse de arándanos con gelatina para que quede más compactado, mi pregunta es, ¿podría hacer la cobertura de chocolate blanco y añadirla a este tipo de pastel? Y si es posible es mejor que congele primero antes de añadir la cobertura. Gracias

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.