Pastís de crema i maduixes i la seva versió en tartaleta!

Hola a tots i totes!!

Aquest post el dedicarem als postres fresquets i impressionants per tot tipus de dinars i sopars en família i amics: Pastís de crema i maduixes i la seva versió en tartaleta!

Per accelerar les coses (que treballar amb aquesta calor comença a ser complicat) utilitzarem pasta brisa feta per fer la base del pastís o bé per fer unes precioses tartaletes.

També podeu utilitzar algun preparat per fer crema de manera més fàcil, com el preparat de crema de Funcakes. Igualment, nosaltres farem el tutorial de com fer la crema, de manera que la podreu aprofitar en mil postres més ;)

Per fer aquest pastís i /o tartaletes necessitarem:

1 paquet de pasta brisa preparada (si només voleu fer el pastís 1 paquet, si també voleu fer les tartaletes 2 paquets).

200gr de maduixes (també podeu fer una barreja de fruitetes del bosc, maduixes,…)

Per la crema:

500ml de llet (millor sencera)

40gr de midó de blat de moro

125gr de sucre

3 rovells d’ou

1/2 beina de vainilla

un tros de branca de canyella (a gust de cada casa)

pell de llimona

Primer farem la crema per poder-la deixar refredar abans de omplir el nostre pastís o tartaletes.

LA CREMA

En un cassó posem uns 400 ml de llet, la polpa de l’ interior de la beina de vainilla (també hi podeu afegir la branca un cop oberta) i la canyella. Bullim la barreja uns minuts i deixem refredar a la nevera (millor tota la nit, sinó almenys fins que estigui freda).

crema1

Agafem la primera mescla que hem deixat refredar, la colem, la posem en un cassó al foc i hi afegim el sucre.

crema2

En un altre bol barregem els rovells d’ou, el mido i la resta de llet. Batem amb el batedor manual intentant evitar que es formin grumolls.

crema3

Quan bulli la mescla, l’apartem del foc i hi afegim ràpidament la segona mescla sense deixar de remenar. Tornem a posar la mescla al foc i deixem que bulli durant un minut, sense deixar de batre. Veureu que canviarà totalment, i la crema es tornarà mooolt més densa. Tapem la crema amb paper film per contacte (que el paper film toqui la capa de crema), per evitar que es faci un tel i quedin grumolls. Abans d’utilitzar-la l’hem de deixar refredar.

crema4

BASE PASTÍS

Escalfem el forn a 170ºC.

Untem el motlle del pastís amb una mica de mantega i posem la massa brisa ja estirada a sobre. Amb compte anem pressionant la massa contra el motlle, així anirà agafant la forma.

1

Amb un ganivet tallem la massa sobrant pels laterals, de dins cap enfora amb el ganivet pla.

Dins del nostre motlle cobert amb la massa brisa hi hem de posar alguna cosa per evitar que la massa es deformi i s’infli mentre està al forn. Històricament s’hi posaven llegums crues, però actualment tenim unes petites cadenes d’acer o boles de porcellana per posar, de manera que no has d’anar perseguint els llegums per dins el motlle i es més higiènic.

4

Amb aquesta massa que ens sobre podem agafar talladors de galeta petits i tallar trossets de la massa per aprofitar per fer decoracions o simplement per acompanyar un cafè o té amb una mica de melmelada.

5

Un cop el forn estigui calent ja podem posar el motlle dins al forn durant uns 15 minuts o fins que la massa es comenci a daurar.

2

Si voleu fer tartaletes podeu agafar la vostra safata de cupcakes o magdalenes, untar les cavitats amb mantega i introduir trossos de la massa brisa tallades amb tallador de galetes. Podeu agafar un tallador rodó una mica gran, però jo he preferit fer-les amb el tallador d’estrella, que li dóna un toc desordenat i bonic. Fem exactament el mateix procediment que amb la base del pastís.

3

Un cop la base del pastís estigui fred, el desemmotllem i el tornem a posar al motlle, de manera que alhora d’omplir i manipular ens evitarem accidents com força la massa o donar un cop i que es trenqui.

6

MONTATGE

Posem la crema en una màniga pastissera, de manera que ens ajudarà a repartir la crema a les tartaletes i al pastís. Omplim la base del pastís amb la crema i l’aplanem una mica amb l’ajuda d’una espàtula petita.

6_2

Tallem les maduixes a rodanxes primes i les anem col·locant al pastís fent cercles concèntrics des de fora cap a dins. En el segon cercle hem d’intentar que la punta de les maduixes quedi entre mig de les maduixes del cercle més exterior, així evitarem zones grans sense maduixes.

7

Per les tartaletes només omplirem la base amb la crema i clavarem les maduixes tallades. En les tartaletes podem tallar les maduixes en forma de rodanxa o en quarts, que són les formes més fàcils de tallar-les amb uns resultats impressionants.

final2

Li podeu acabar de donar un toc amb unes petites fulletes de menta. Sobretot, recordeu de guardar-lo a la nevera i treure’l pocs minuts abans de servir.

final1

Esperem que us hagi agradat i que ho proveu de fer a casa, perquè està boníssim!!

final3

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.