Galetes de Nadal amb fondant pas a pas!

Hola a tots i a totes!!

Ja notem l’esperit nadalenc, les ganes de estar a casona i menjar coses bones i típiques d’aquestes dates,… i hem decidit fer un clàssic, ideal per fer amb nens, i que es un regal ideal fet a mà pel tió, Nadal o reis,… un detallet. Les clàssiques galetes decorades nadalenques!!

Galetes de Nadal pas a pas
Tutorial que t’ajudarà a fer delicioses galetes decorades amb fondant. Pas a pas, amb la receta i vídeos per poder fer les decoracions exactament igual.

Les farem des de zero i ensenyant-vos totes les decoracions pas a pas (en vídeo i tot), per poder-les reproduir a la perfecció. Així doncs,… Som-hi!

Ingredients per fer unes 20 galetes (depenen de la mida)

150gr de mantega pomada

150gr de sucre

30ml de llet

1 ou mida mitjana

330gr de farina

1/2 culleradeta de sal

1 cullerada de vainilla en pasta

1 culleradeta de gingebre i 1 culleradeta de canyella en pols (opcional)

3 bones cullerades de cacau (si les volem fer de xocolata)

Procediment

 1. Batem la mantega i el sucre fins que obtinguem una mescla homogènia
 2. Afegim l’ou a la mescla i batem.
 3. Tamisem la farina i la sal, i ho afegim a la barreja a poc a poc.
 4. Afegim la llet i acabem d’amassar la barreja fins que la massa l’absorbeixi.
 5. En aquest punt podem partir la massa en dos i afegir el cacau a una, i la canyella i el gingebre a l’altre. D’aquesta manera obtindrem els dos gustos. Si només volem fer un tipus de galetes millor ajuntar les especies o el cacau amb la farina i la sal.
 6. Emboliquem la massa en paper film i la deixar reposar a la nevera durant mitja hora.
 7. La traiem de la nevera i l’estirem amb el corró entre dos papers de forn. Recomanem estirar la massa amb l’ajuda de les tabletes, que ens ajudaran a aconseguir una massa del mateix gruix, que es courà per igual de manera òptima. Recomanem utilitzar les tabletes de 3mm.
 8. Deixem la massa estirada entre els papers de forn sobre una superfície plana dins del congelador durant uns 5 minuts. D’aquesta manera la massa s’endureix una mica, no s’enganxa tant i no es deforma alhora de posar-les a la safata de forn.
 9. Retirem un dels dos papers de forn i tallem la massa amb els talladors de galetes desitjats. Les posem en una safata pel forn amb un “tapete” per evitar que s’enganxin o s’embruti la safata.
 10. Enfornem les galetes amb el forn ja pre-escalfat, a 180ºC durant 12 minuts o fins que es comencin a daurar.
 11. Deixem refredar les galetes en una reixeta refredadora abans de decorar.

I si no teniu temps per fer les galetes,…. tenim un petit truc molt més ràpid: el preparat de galetes Funcakes!! Només has d’afegir una mica de mantega i ou, seguir les intruccions,.. i sempre queden perfectes ;)

I ara a decorar!!

Hem decidit fer les decoracions amb pasta fondant, d’aquesta manera els nens poden participar més, ja que es molt semblant a la plastilina, sense que s’embrutin gaire. I tampoc l’haureu de tenyir o preparar especialment, ja que es ven tenyida i preparada! Només l’haureu d’amassar una mica amb l’ajuda de maizena, sucre glaç o manteca vegetal.

Per enganxar el fondant a la galeta recomanem utilitzar una mica de melmelada, crema de xocolata o xocolata fosa,… i si son peces molt petites i tenim por que sobresurti la melmelada pels costats, podem utilitzar la cola alimentaria. No recomanem l’aigua ja que pot remollir les galetes ;)

Recepte per fer les galetes de Nadal
Fes galetes de Nadal pas a pas de manera fácil amb explicacions, receptes, trucs i vídeo tutorials.

En general per totes les decoracions necessitarem una superfície plana, el corró per fondant, una espàtula per escampar la melmelada, un pinzell i cola alimentaria per enganxar les diferents peces de fondant. També es molt útil el “cuter” per fondant, que ens proporciona més precisió, però aneu amb compte, ja que l’utilitzeu sobre fusta o vidre, la podeu arribar a ratllar.

Nosaltres hem fet els dissenys partint dels talladors de galeta del set de 10 talladors de galeta de Wilton.

Tot seguit teniu els vídeos pas a pas per a cada disseny de galeta:

Decoració galeta del ninot de neu:

Necessitarem fondant negre, taronja i vermell, les eines per fondant, un pinzell i colorant en pols vermell, a part del tallador que hem utilitzat per fer les galetes.

Som-hi!

Decoració galeta estrella:

D’aquesta galeta podem fer dos decoracions, una més senzilla i l’altre amb la mescla de colors de fondant. Nosaltres hem fet el vídeo de la versió “complicada”, que pràcticament no te cap complicació, la simple es sense barrejar el fondant. Podeu donar un toc més sofisticat amb una ruixada d’espai alimentari color or o plata (segons el color de l’estrella), de deixarà pintada la part més superficial, i el relleu en el color del fondant.

Per aquesta decoració només necessitareu el fondant, la textura, alguna eina i el tallador de galetes de l’estrella.

Decoració galeta Gingerman:

Les galetes del Gingerman son un clàssic del Nadal, i li volíem donar un toc més de fred, més de l’època i li hem posat bufanda! Per aquesta decoració necessitarem fondant, colorant en pols vermell, pinzell i algunes eines per fondant.

La decoració es molt senzilla però amb un toc tendre. Esperem que us agradi ;)

Decoració galeta floc de neu:

Les galetes amb forma de floc de neu ja no només les veiem a l’hivern, sinó que tot l’any gracies a unes famosos dibuixos de Disney,… ja m’enteneu ;) Per això podeu aprofitar aquesta decoració durant tot l’any si teniu nens. Aquesta decoració amb fondant pot semblar més lenta de fer que les altres, però els resultats s’ho valen.

També podeu decorar el floc de neu amb glassa real blanca, sobre una galeta de xocolata, amb el mateix patró fet amb les tires de fondant blanc i segur que encantaran a tothom. Per cert, un petit truc es tirar per sobre una mica de sucre abans que la glassa es sequi, així se li dóna un toc brillant ;)

Per aquesta galeta, amb la decoració amb fondant necessitem: fondant, una textura, la pistola de fondant ben engrassada amb manteca vegetal (sinó s’engrassa bé pot costar que surti el fondant) i alguna eina prima per ajudar a col·locar les peces.

Decoració galeta arbre de Nadal:

Amb aquesta decoració juguem amb varis tons de verd per donar profunditat a l’arbre i que quedi un pèl més professional. Aquesta es una dels meus dissenys preferits de Nadal, i espero que també us agradi.

Per aquesta decoració necessitarem fondant de diferents tons de verd (podeu barrejar un to de verd amb una mica de blanc, i un altre tros amb més fondant blanc, per aconseguir 3 tons diferents), fondant marró pel tronc, amb alguna eina amb punxa per fer el dibuix del tronc, un mini polsador d’estrella i varis colors mes de fondant per fer les boles i l’estrella.

Decoració galeta mitjó de Santa Claus

Em volgut ver el mitjó que penja sobre la llar de foc, i donar-li un aspecte més tou, amb un parell d’eines, i de manera moooolt fàcil. Amb aquest truc quedareu com artistes i segur que l’utilitzareu per altres dissenys ;)

També podeu fer una decoració un pèl diferent, canviant el llaç per una fulleta de grèvol amb un parell de boletes vermelles.

Per aquesta galeta hem utilitzat algunes eines per fondant, fondant vermell, groc i blanc.

Esperem que us hagin agradat aquestes decoracions que us proposem i que passeu molt bones festes!!

Com decorar les galetes de Nadal
Vols fer galetes de Nadal i no saps per on començar? Aquí trobarás la recepta i tutorials pas a pas per fer les famoses galetes de Nadal, que segur que agradaràn a tots.

Per qualsevol cosa ja sabeu on trobar-nos, tant físicament a la nostra botiga de Sabadell o a la nostra botiga online http://tienda.casarex.net ;)

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.