Espuma de maduixa

Avui ens posem en plan “sofisticat” per fer una espuma de maduixa amb base de iogurt. Veureu que es mooolt fàcil de fer, i us farà quedar com uns autèntics chefs  en els vostres dinars i sopars !

La recepta està pensada per fer-la amb un sifó de 1/2litre. És molt important que les receptes siguin de la capacitat adequada al vostre sifó, per no emportar-se sorpreses.

Si no heu provat mai cap tipus d’espuma podeu pensar que el resultat final serà una textura semblant al iogurt amb gust de maduixa. Doncs no! Parlem d’espuma per a que literalment és una espuma, amb una textura molt lleugera, semblant a la típica espuma de la banyera, això sí, comestible i amb gust a maduixa.

Us recomano que si disposeu d’un sifó feu la prova, ja que es un acompanyant perfecte pels vostres postres,ràpid de fer,  molt lleuger (per després d’un menjar més.. contundent) i que us deixarà amb el gustet de la maduixa per acabar l’àpat.

Passem a la preparació sense més demora:

Ingredients

Ingredients:

3 iogurts naturals de 150gr

100ml de nata

edulcorant líquid

2 cullerades de maduixa en pasta Home Chef

1 carga de N2O

Utensilis necessaris:

web2

Passos:

1.Barregem en un bol la nata i el iogurt amb un batidor de mà.

2.Afegim l’educorant i la pasta de maduixa Home Chef.Podeu utilitzar una altra pasta amb el gust que vulgueu, però intenteu que convini bé amb el gust del iogurt.També podeu intentar aplicar altres pastes de fruites, però penseu que segurament no seràn tan concentrades i, per tant, haureu d’afegir molta més quantitat.

web3web4

 

 

 

 

 

 

 

3.Un cop la mescla sigui homogènia passeu-la per un colador, per eliminar totes les impureses que hi puguin haver (com llavors de la pasta de fruita), per evitar que s’encalli el sifó.

4. Un cop colada, amb l’ajuda d’un embut, introduírem la mescla en el sifó i el tancarem.

web5

5. Col·loquem la càrrega de N2O en el sifó, l’agitem una mica i el deixem reposar a la nevera durant un parell d’horetes. Si intentem utilitzar el sifó abans que estigui del tot fred… potser haurem de netejar tota la cuina!! El iogurt sortiria en forma líquida a gran pressió !! O sigui que millor esperar per aconseguir la textura d’espuma.

web6

6. Amb el sifó totalment fred, ja podem omplir els nostres recipients o complementar els nostres plats amb l’espuma de maduixa. Recomanem col·locar el sifó cap per avall i pressionar la palanca per deixar sortir l’espuma. Nosaltres, per exemple, hem servit l’espuma en una copa de cava o de cocktail.

IMPORTANT: Serviu l’espuma amb el sifó poca estona abans de consumir-la, ja que pot ser que l’espuma s’enfonsi o perdi textura.

7. Podem acabar de decorar el plat amb una mica de xocolata blanca ratllada, això si, totalment opcional.

web7
web8
web9

8. I finalment, a menjar!!!

 

web10

 

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.