¡Sopa de Calabaza fácil y con ingrediente secreto!

Hola a tots i totes!

Finalment ja ha arribat la tardor, i amb ella la temporada de sopes de verdures i hortalisses. Avui farem una recepta que a nosaltres ens encanta i es un clàssic de la tardor: Sopa de carbassa!

Cada casa tenen els seus petits trucs, i com no pot ser d’una altre manera, nosaltres també: tomàquet sec en oli! Dona un gust a tomàquet més profund, amb algunes especies com l’orenga, amb l’oli,… proporciona un gust rústic i deliciós!

Podeu aprofitar altres verdures que tingueu per la nevera, per incorporar-les, com pastanaga, bròquil, mongetes,…sense problemes.

Aquesta es la recepta que ens agrada més a casa, sense gluten i sense lactosa (canviant la llet per llet sense lactosa) i fins i tot als més petits els hi encanta!

Veureu que la recepta no te cap complicació, i que els ingredients no són mooolt precisos, però es a proba de bombes, sempre queda bé, i com les millors receptes, va evolucionant segons els ingredients i gustos de cada casa.

Som-hi doncs!

Ingredients:

  • 1 ceba de figueres
  • 1 carbassa mitjana (tipus Butternut o cacahuet)
  • 2 tomàquets secs en conserva*
  • Brou o caldo vegetal*
  • 250ml Llet (Llet sense lactosa en cas de intolerància)
  • Oli (un rajolí per sofregir la ceba)
  • Sal i pebre

*Revisar que no porti gluten en cas d’intolerància o celiaquia.

Procediment

  1. En una cassola o olla posem a escalfar oli. Mentrestant pelem i tallem la ceba a daus. Incorporem la ceba a la cassola amb l’oli calent.

ceba2

2. Pelem la carbassa, la tallem a daus i l’afegim la cassola. Anem remenant de tant en tant.


Podem pelar la carbassa amb un pelador de patates! També disposem de peladors de carbasses, més amples, per anar encara més ràpid.


3. Tallem els tomàquets secs en conserva i els afegim a la cassola. Generalment aquestes conserves tendeixen a portar alguna especia, que donarà un toc diferent a la nostra sopa.

tomaquet

4. Deixem que es daurin una mica i anem remenant. Deixem uns 5 minuts o fins que la ceba estigui daurada.

5. Afegim brou calent o aigua amb caldo vegetal fins a cobrir la resta d’ingredients. Sal pebrem al gust.

6. Deixem que bulli amb la tapa posada fins que la carbassa es desfaci quan la pressionem amb la cullera. Uns 15 minuts aproximadament.

7.  Retirem la mescla de foc, hi afegim la llet (en cas de intolerància a la lactosa, llet sense lactosa), i ho triturem tot amb la batedora de mà. Afegim la llet a poc a poc fins trobar la consistència que ens agradi més, més densa com una crema o més suau i líquida com una sopa.

llet

8. Recomanem provar i rectificar de sal i pebre segons gust.

9. Ja la podem servir ben calenta amb uns crackers o trossos de pa torrat, un rajolí de nata, unes quantes llavors cruixents de carbassa o pipes,…. al gust!

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.