I avui, … MACARONS!!

Avui farem una recepta que fa temps que volíem incloure al blog, MACARONS!

És més fàcil del que sembla!! Generalment hi ha dos mètodes (a grans trets) per fer macarons, el de merengue francès i el de merengue italià. Nosaltres ens hem decantat pel merengue italià, ja que hi ha més possibilitats que surtin bé, però el mètode també és un pèl més llarg.

Per aquesta recepta necessitareu algun material una mica més específic de l’habitual: el termòmetre de sucre i la base de silicona per fer macarons. La resta de material es bastant habitual, però aquests dos elements son molt important per obtenir un bon resultat.

termometro-para-caramelo-wilton
tapete_macarons_lekue

Doncs posem-nos-hi!!

Ingredients tapetes

200gr farina d’ametlla

200gr sucre glaç

5cl aigua

200gr sucre

75gr clara d’ou

75gr clara d’ou (si, dos cops)

colorant groc

1

 

Ingredients farcit:

170gr xocolata blanca

235gr nata de muntar

3 cullerades de pasta de fruita de la passió (al gust)

14

 

Passos farcit:

1.En un cassó escalfem la nata amb compte. Un cop arribi a ebullició, traiem la nata del foc i la tirem sobre la xocolata blanca tallada a trossets, i mesclem. La nata calenta desfarà la xocolata i obtindràs una ganache brillant.

15

2.Afegim la pasta de fruita de la passió al gust, unes tres cullerades i mesclem.

16

3.Deixem refredar la mescla, i quant estigui ben freda farcim els macarons.

18

Passos tapes macarons:

1. Preescalfem el forn a 170ºC.

2. Piquem la barreja del sucre glaç i l’ametlla mòlta amb la picadora per aconseguir que es mescli bé i quedi una mescla ben fina. Finalment la tamitzem i reservem.

 

2
3

3.En un pot, barregem l’aigua i el sucre i l’escalfem a foc mig. Amb l’ajuda d’un pinzell mullat amb aigua, retirem el sucre que queda enganxat a les parets del pot.

4. Amb l’ajuda d’un termòmetre de sucre controlem que l’almívar no superi els 118-119ºC.

4

5.Mentrestant, en un bol batem les clares d’ou a alta velocitat, fins que agafin una textura amb pics.

6

6.Afegim l’almívar, molt a poc a poc, a la mescla de clares d’ou sense parar de batre.

7

7.En un altre bol mesclem la farina d’ametlla amb el sucre glaç i les clares d’ou sobrants.

8

8.En  varis cops, afegim el merengue que hem fet (la mescla de clara d’ou i almívar que hem fet) a la mescla de farina d’ametlla. Sobretot ho hem de mesclar amb moviments evolvents, per evitar que el merengue perdi el volum.

9

9.Afegim una mica del colorant desitjat, en el nostre cas colorant groc.

 

10
11

10.Posem la mescla en una màniga pastissera amb una boquilla llisa del número 8-12.

12

11.Agafem una safata de forn i situem la nostra base de silicona per macarons a sobre. Omplim les rodones més petites marcades, amb l’ajuda de la màniga, i a quan les tenim totes plenes, li donem uns petits cops per a que els macarons s’expandeixin i quedin plans.

13

12.Posem els nostres macarons al forn durant uns 10 minuts, vigilant que no s’enrosin massa.

17

13.Un cop estiguin fets, els deixem refredar. Amb les dues tapes dels macarons fetes, només hem d’introduir el farcit en una tapa i tancar amb l’altre tapa del macaro.

19

14. A gaudir!! Espero que hagi estat més fàcil del que us pensàveu!!

 

20
21

 

 

2 respuestas a “I avui, … MACARONS!!”

  1. La mesura del farcit es correcte? Tinc entès que de nata es la meitat que de xocolata, en general..

    1. Hola Jen,
      hi ha gran varietat de receptes de farcits, des de farcits que també contenen farina d’ ametlles i mantega, a altres tipus crema, a altres amb base de fruita fresca feta compota i endolçada, o ganaché (que suposo que és al que et referies)…en aquest cas concret no buscàvem un resultat ni muntat, ni que s’endurís excessivament. Buscàvem una textura més semblant a un coulis de fruita, encara que no sigui el tipus de farcit més tradicional pels macarons. El resultat i la textura es diferent a la del ganaché, i tampoc volíem que la xocolata blanca agafés massa protagonisme per sobre de la pasta de fruita de la passió. Per altre banda, per què no afegir més pasta de fruita de la passió? La pasta de la fruita de la passió és molt líquida, de manera que encara ens hauria variat més la textura.
      Aquesta recepta, de fet, la podeu aprofitar per donar un toc a un gelat de xocolata negre, per exemple, o de topping per a una tulipa amb fruita, o qualsevol altre tipus de postres,… pel seu tipus de consistència.
      Atentament Casa Rex

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.