Utensilis de cuina ecològics, el nostre propòsit d’aquest any ;)

Ara que estem més tranquils i s’han acabat aquests dies de bogeria, volem parlar d’un dels propòsits d’any que molts de nosaltres ens fem a principi d’any. A part dels clàssics de fer més esport, cuidar-nos més, …. aquest any afegim, amb una mica més de decisió, contaminar menys. Per això hem decidit portar a les nostres botigues alguns articles nous que nosaltres mateixes hem provat a casa.

Per una banda, volem reduir els residus plàstics i d’alumini fora de casa, i per això us proposem aquests articles:

Ampolles reutilitzables de vidre

Disposem de diferents ampolles de vidre, des de les de Ibili amb agafador i base de silicona, passant per la de Iris amb funda de neopré, passant per les de Lékué, amb la possibilitat de posar un filtre per agafar l’aigua de qualsevol font,… fins i tot l’ampolla d’Asobu, recoberta per fora amb materials resistents i interior de vidre, per aquells una mica més patossos o amb un tren de vida sense contemplacions. Fora les ampolles de plàstic d’usar i llençar!

 

Boc’n’roll i snack’n’go

Aquests ja son uns clàssics, i cada any innoven amb els dissenys. El Boc’n’roll s’adequa a la mida de l’entrepà, fa d’estovalles i es pot rentar a la rentadora sense problemes. I també existeix el seu germà, el Snack’n’go, ideal per als que ens agrada picar entre hores uns fruits secs, unes galetes,… o pels més petits, ja que aquesta bosseta es molt fàcil d’obrir i tancar sense problemes. I amb els mateixos dissenys que el Boc’n’roll!! Fora el paper d’alumini!!

Stasher

Aquesta si que es una novetat d’aquest mateix hivern, es diu Stasher i son bosses de silicona, però també es molt més. Estan fetes principalment de sorra, sense cap tipus de plàstic, làtex,… ni cap producte nociu pel medi ambient. Aquesta empresa forma part del 1%for the planet. Es una sola peça, de manera que no es pot trencar cap peça, a menys que es talli o es cremi a flama directe. Es apte per microones, forn, congelador, sous vide,… i disposem de 3 mides i colors diferents. Ideal per emportar, picar, guardar, congelar,… i fins i tot cuinar!

Bosses per anar a comprar

Ara a moltes fruiteries s’han posat les piles eliminant les bosses de plàstic per bosses de paper. Sigui el cas que sigui, per evitar gastar bosses d’usar i llençar disposem dels packs de bosses de cotó i els packs de bosses de nylon, que inclouen 3 bosses de 3 mides diferents, amb reixa, per aconseguir que els aliments es conservin millor.

I altres articles més pensats per la llar:

Tapes extensibles

Les tapes extensibles de silicona son ideals per tapar pots, bols, cassons, llaunes, mitges fruites o verdures,… sense haver de gastar paper film o paper d’alumini. Reutilitzables, es poden rentar al rentaplats, es poden congelar, posar al microones, al forn, a la nevera,… i t’adapten a diferents diàmetres. Disposem de diferents mides segons el diàmetre que necessitis. Guarda les restes de menjar en el mateix bol, plat, cassó, llauna, got,… sense embrutar de més.

En aquest àmbit disposem de dos marques, la famosa Lékué, amb una de les silicones més bones del mercat, la silicona Platinium, a un preu molt competitiu, i el set de 3 tapes extensibles de IMF, a un preu immillorable!

 

Tapes de succió i altres de silicona

Aquestes tapes son ideals per conservar o cuinar qualsevol aliment dins d’un contenidor amb boca llisa, com olles, gots, bols,… i tapa increïblement bé! Fins i tot podem aixecar el got per la tapa de succió sense problemes, això si, si aixequem un dels laterals de la tapa la separem sense problemes ;) Així podràs eliminar tot tipus de paper d’alumini i film!! Disposem de diferents mides i son aptes per nevera, congelador, microones, forn,… conserva o cuina sense problemes!

 

També tenim un dels grans desconeguts en el món de les tapes i de la silicona en general: la tapa “antiderrame” !! Aquesta tapa va ser un gran descobriment!! I ho dic en primera persona ;) Aquesta tapa la pots posar a gran varietat de pots, cassons, olles,.. i el que fa es evitar que vessi l’aigua al bullir. Ni una gota fora!! Ideal per la gent despistada, amb moltes feines alhora,.. i sobretot per tots aquells que cuinem amb nens per la cuina, evitant que es puguin escaldar amb esquitxos,… i evitant haver de netejar tot el merder que passa quant l’olla vessa. Comprovat!! A casa ja en tenim 2!!

Càpsules Nespresso

Les càpsules per Nespresso sempre han sigut una font de residus important, en un país que sobrevivim a base de cafè molts cops. I també s’han intentat reutilitzar fens collarets, cendrers,… i el que volem es simplement, eliminar aquests residus! Aquestes càpsules son d’acer inoxidable, i inclou varies càpsules, un pulsador, un medidor i varies tapetes. Les tapetes són les úniques peces que no són reutilitzables, ja que s’han de perforar. I a més a més, podreu fer les vostres barreges de cafè com tot un gourmet. I també disposem de la versió amb plàstic dur reutilitzable, i en comptes d’utilitzar les enganxines especifiques per poder utilitzar les càpsules es poden utilitzar amb qualsevol tros de paper d’alumini sobrant, gràcies al seu sistema envasador. Aquí tenim un vídeo mostrant com funciona.

Bases magdalena, paper de forn, mànigues pastisseres,…

En el  món de la rebosteria també tenim varis elements que podríem substituir per altres reutilitzables. Per una banda les bases de magdalenes de paper, que podem substituir per bases de silicona reutilitzables sense problemes, ja que funcionen exactament igual però sense crear residus, fins i tot es poden rentar al rentaplats! Passa el mateix amb el paper de forn, que el podem substituir “tapetes” de silicona, fiberglas,… i exactament el mateix amb les mànigues pastisseres d’usar i llençar, que les podem canviar per les mànigues de silicona, que a part de ser més ecològiques, també són un xic més gruixudes i resistents per poder fer més força.

Bols Cirqula

Una opció diferent per embrutir menys, i per tant estalviar temps, aigua i diners, serien aquests fantàstics bols de Mepal. En aquests bols podràs preparar alguns plats, presentar a la taula, escalfar al microones, emportar-te a la feina,… i si encara ha quedat alguna cosa només hauràs de posar la tapa i guardar-lo a un armari, nevera, congelador… sense embrutir cap més recipient o utilitzar paper film o d’alumini. Són molt resistents, lliures de BPA i aptes pel rentaplats. Brutals!

Contenidors de reciclatge

I finalment, un dels gran amics l’ecologia son els contenidor de reciclatge. Tenir un recipient per a cada tipus de residu facilita enormement el reciclatge a casa, es bàsic i a aquestes alçades, d’una manera o altre, tots hauríem de reciclar des de casa. Aquests contenidors faciliten aquesta “feina” i tenim diferents models, des de cubells apilables sols, a mobles on hi ha 2, 3 o 4 contenidors que s’obren i es tanquen com si fos un armari.

Esperem que estigueu tan motivats com nosaltres i que aquest cap d’any puguem dir que hem millorat molt en la reducció de generació de residus a casa nostre ;)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.