Calendari d’advent súper fàcil ¡i sense gluten!

Hola a tots i totes!

Ja arriba aquesta meravellosa època de l’any que comença el fred, els dolços, les decoracions extremades,… que tant ens agrada, el Nadal!!  I per fer una bona entrada hem decidit oferir-vos un tutorial de com fer un calendari d’advent de xocolata!!

Súper fàcil de fer i amb uns resultats impressionants! Ideal per fer-lo amb els més petits, encara que no assegurem que el calendari duri lo suficient per arribar al dia 25 de desembre jejeje

I una part molt bona d’aquest calendari es que el podeu personalitzar al gust, per tot tipus de intoleràncies alimentaries, podeu fer la versió del calendari d’advent sense gluten, sense lactosa, sense sucre (en aquest cas millor fer la impressió en oblea),… o fer versions més gourmets mesclant la xocolata amb cacauets salats, festucs, “quicos”, diferents tipus de xocolates, arròs inflat, trossos d’avellanes, fruita seca, especies,….  Es moooolt versàtil.

Es un calendari per tothom! Excepte pels que no els hi agradi la xocolata, que no deuen ser gaires :P

També podeu personalitzar el calendari amb fotos vostres, o amb els personatges que més us agradin dibuixant el número del calendari a sobre amb el Pc o amb un retolador de tinta comestible,… Nosaltres hem optat per agafar una imatge de calendari ja pre fet de la web www.freepik.com. En aquesta pàgina trobareu gran varietat de dissenys gratuïts i ideals per fer-lo.

Abans de posar-nos a muntar el calendari d’advent haurem de fer la impressió en paper de sucre, oblea o xocotransfer. Podeu trobar els passos a seguir per encarregar la impressió a https://www.casarex.net/impressions_comestibles/ . Nosaltres hem fet la impressió comestible del calendari en paper de sucre, ja que ens agradava el fet dels colors potents i es un dels sistemes més fàcils per fer les piruletes.

Ara si doncs,

Necessitarem:

Impressió comestible del calendari d’advent

Xocolata de fondre (nosaltres utilitzarem xocolata negre, però la podeu fer al gust)

Pals de brotxeta per fer servir com a pal de piruleta

Cassó bany maria o bol i cassó

Espàtula

Safata

Màniga pastissera

Tisores

Gerro, bol, test,… on vulguem muntar el calendari, amb alguna decoració nadalenca per fer més efecte.

Tros de porexpan on clavar els pals de brotxeta

Condiments gourmet que vulguem: festucs, cacauets, arròs inflat, altres xocolates,… (opcional)

Preparació:

 1. Retallem el nostre calendari d’advent amb l’ajuda de les tisores. Amb compte anem repartim tots els números per la safata, assegurant-nos que tindrem prou espai per posar els pals de brotxeta sense que toquin les altres piruletes.
 2. Retirem el paper transparent de les peces del calendari d’advent retallat i les deixem boca vall, deixant-les apunt per posar la xocolata.
 3. Fonem la xocolata al bany maria, amb l’ajuda d’un cassó de bany maria o, de la manera més tradicional, amb un cassó amb aigua i un bol a sobre. Mesclem amb compte amb l’ajuda d’una espàtula, revisant que la xocolata estigui fosa completament.
 4. En aquest punt podem afegir els condiments que vulguem, o reservar-los per afegir-los després i fer diferents gustos.
 5. Posem la xocolata fosa dins d’una màniga pastissera.
 6. Repartim la xocolata per sobre de la part del darrera de les peces del calendari que hem retallat i que hem deixat apunt. Un cop hem cobert les peces amb xocolata, posem amb compte els pals de brotxeta i cobrim la part del pal on hi va la peça de xocolata. D’aquesta manera no es desenganxarà el pal de la piruleta de xocolata.
 7. Si volem podem espolsar uns cacauets picats, avellana picada, sal, … per sobre la piruleta abans que s’endureixin.
 8. Deixem endurir la xocolata a temperatura ambient fins que estigui ben sòlida.
 9. Mentrestant, podem retallar el nostre tros de porexpan per posar-lo dins del gerro, bol, test, caixa,… on vulguem posar el calendari d’advent. Podem decorar el recipient amb un llaç o decoracions nadalenques.
 10. Anem clavant les piruletes amb el calendari d’advent al porexpan amb compte de no tapar uns números amb els altres. Recomanem començar pels últims dies del calendari per deixar-los a la part inferior i deixar els primers dies a la part superior, d’aquesta manera seran més fàcils de treure per anar-los menjant per ordre.
 11. I ara només falta fer la foto de lo xulo que ens ha quedat i esperar al dia 1 de desembre per començar a tastar-lo !!!

Esperem que us hagi agradat i que us ho passeu súper bé fent-lo!!

 

One Reply to “Calendari d’advent súper fàcil ¡i sense gluten!”

 1. Una fantástica idea para hacer en Navidad, especialmente en compañía de los más pequeños de la casa. El toque del papel de azúcar con ilustraciones navideñas le da un toque muy original.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.