Tartaletes dolces i recepta de Lemon Curd

Bon dia a tots i totes!

Ara que ja estem més tranquils després dels primers dies de cole i feina, hem decidit que ja es hora de lluir-se i us hem portat una recepta que deixarà a tothom bocabadat (sobretot per reunions amb més gent). I tot això amb una petita trampa per anar més ràpid i que ens treurà molta feina, que podrem dedicar a altres coses.

Avui farem tartaletes farcides dolces!! Podràs fer la versió de tartaletes de llimona i merenga ( una mini versió del lemon pie), de ganache de xocolata o de crema pastissera,… o totes les versions a la vegada i muntar una taula dolça espectacular!

La nostre petita trampa consisteix en comprar directament les tartaletes ja preparades per farcir, encara que les podeu fer sense problemes amb pasta de full, pasta brisa,.. cuinant-les al forn abans de farcir-les. Podeu utilitzar el motlle aquest motlle de tartaletes, encara que seran un xic més grans que les que veieu a les fotos. Si les compres de bona qualitat, així coincidirà amb els gustos boníssims que tindrem dels farcits.

En el nostre cas vam fer 90 mini tartaletes, de la mida d’un mos, per una festa i tothom va estar encantadíssim!

En altres entrades del blog hem fet la recepta de ganache de xocolata pas a pas i de la boníssima crema pastissera. Inclòs vam fer el merengue suís, per fer els sospirs de merengue, encara que en aquest cas no l’hem de posar el forn, sinó que el flamejarem amb el soplet.

Per tant, la única recepta de farcit que ens falta per fer totes les versions de les trataletes es la recepta de la Lemon Curd o crema de llimona.

En les fotografies de la recepta veureu que hi ha bastant més quantitat de la que hem escrit per fer la recepta. Això es degut a que vam fer el doble per fer les 30 mini tartaletes, i encara en va sobrar una mica. Us hem escrit les quantitats més normals, però el procediment es exactament el mateix.

Ingredients per fer la Lemon Curd o crema de llimona:

3 ous mida L

120gr de sucre

60ml de suc de llimona i ratlladura d’una llimona

80gr de mantega freda

 1. Escalfem al bany maria tots els ingredients excepte la mantega, batent amb el batidor de mà per aconseguir una mescla homogènia i sense grumolls. El foc ha de ser suau, sense que arribi a bullir, i sense deixar de batre amb el batedor.
 2. Quan no notem els cristalls de sucre, i tinguem una mescla suau, la podrem retirar del foc.
 3. Afegim la mantega tallada a quadrets i deixem que es desfaci mentre barregem tots els ingredients.
 4. Enfilmem (cobrim amb paper film tocant el Lemon Curd) i ho deixem refredar a la nevera. Una vegada estigui fred ja la podem utilitzar.

Ara ja tenim tots els ingredients per muntar les nostres increïbles tartaletes.

Ingredients per les tartaletes de xocolata:

Ganache de xocolata

Tartaletes preparades

Avellanes picades

Fulles de menta

Gerds

Mini galetetes de vainilla (opcional)

Passos:

Farcim la tartaleta amb la ganache per preparar amb l’ajuda d’una màniga pastissera. Posa el gerd, els trossets d’avellana i la mini galeteta. Finalment dóna-li un toc de frescor amb la fulla de menta.

Ingredients per fer les tartaletes de crema pastissera:

Crema pastissera

Tartaletes preparades

Gerds

Nabius

Fulles de menta

Passos:

Farceix la tartaleta amb l’ajuda d’una màniga amb la crema pastissera. Col·loca el gerd, el nabiu i la fulleta de menta.

Ingredients per fer les tartaletes de llimona o Lemon pie:

Lemon Curd

Tartaletes

Merengue suís

Passos:

Omple les tartaletes amb el Lemon Curd amb l’ajuda d’una màniga pastissera. Amb una altre màniga pastissera i amb una boquilla rissada francesa decora la tartaleta amb el merengue suís preparat. Amb l’ajuda d’un soplet torra l’exterior del merengue i aconsegueix un efecte increïble.

Ja veureu que el muntatge molt ràpid un cop teniu els farcits, el que us permet muntar-les en cadena fàcilment per ocasions especials, on reuneixes la família i els amics.

Proveu de fer una, dos o les tres versions i us asseguro que no us en penedireu ;)

Com ho veieu? Comenteu-nos que us sembla;)

2 Replies to “Tartaletes dolces i recepta de Lemon Curd”

 1. Disculpe que molde y que tamaño tiene para hacerla así de chiquitas porfavor me podría decir

  1. Buenos días,
   ahora mismo los moldes más similares que tenemos serian los de mini cupcakes que son de 3,5cm de diámetro, aunque los que aparecen en la imagen son de diría que son de unos 3cm.
   Atentamente Casa Rex Online

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.