Recepta de donuts fàcils de Sant Valentí

Hola  a tots i totes!

Ja s’acosta Sant Valentí, i pels més llaminers es una oportunitat de fornejar que no podem feixar escapar. Avui hem decidit donar una altre volta de rosca a la tradicional recepta de bombons, xocolates,.. Per fer alguna cosa més original, desenfadada i deliciosa. Us presentem la recepta de donuts fets a casa fàcils de San Valentí, amb forma de cor, que segur us enamoraran.

Si voleu alguna cosa encara més temàtica us recomanem afegir una mica de pasta de roses a la massa o farcir-los amb melmelada de maduixa,… però nosaltres hem optat per la clàssica recepta de donuts, per poder-los fer en qualsevol ocasió i li puguis donar un toc a partir d’aquesta recepta bàsica.

Ingredients per els donuts de Sant Valentí:

Per la massa:

 • 260 gr farina
 • Pessic de sal
 • 100 ml llet tèbia
 • 5 gr llevat sec de pa
 • 40 gr mantega
 • 60 gr sucre
 • 1 ou L
 • Oli d’oliva per fregir

Per la cobertura:

Preparació:

 1. Barrejar a un bol la farina, el sucre i el llevat.
 2. Engegar l’amassadora a velocitat baixa i afegir la llet tèbia de mica en mica. És important que la llet estigui tèbia per activar el llevat sec.
 3. Amb l’ajuda d’un batedor manual o una forquilla barregem l’ou amb la sal i ho afegim a la mescla principal pujant la velocitat a mitja.
 4. Quan ja estigui tot integrat podem afegir la mantega a temperatura ambient de mica en mica i amassem fins que la massa es desenganxi de les parets del bol, aproximadament uns 10 minuts a velocitat mitja.En el cas de fer-ho a mà, amassar fins que no s’enganxi al marbre.
 5. Traspassem la massa a un bol prèviament engrassat amb una mica d’oli perquè no s’enganxi. Li farem uns petits pessics al centre de la massa perquè quedi tancada i fermenti adequadament i la taparem amb paper film.
 6. Perquè fermenti més bé i ràpid podem posar el bol amb la massa al forn, amb el forn apagat, amb un bol amb aigua calenta a un nivell inferior. Estarà llesta entre 1-2 hores.
 7. Posem la massa a sobre del marbre i amassem amb les mans perquè deixi anar tot l’aire que ha acumulat. Si és necessari ens podem enfarinar les mans. Si no traiem totes les bombolletes d’aire de la massa després quan l’estirem sortiran en forma de foradets i els donuts no quedaran llisos.
 8. Enfarinem una mica el marbre i estirem la massa amb un corró fins que quedi d’1 cm aproximadament i ja la podem tallar amb el tallador en forma de cor prèviament enfarinat. Per aconseguir una massa amb el gruix que vulguem i homogeni ens podem ajudar de les guies per galetes.
 9. Transportem els donuts a una safata amb paper sulfuritzat o de forn i els tapem amb un drap net i sec. Si ens queda una mica de massa sobrant, en farem boles i també les posarem al paper de forn (les farem servir de prova per la temperatura de l’oli).
 10. Tornem a repetir el procediment de fermentació amb el forn apagat i un bol amb aigua calenta durant 1-2 hores.
 11. Quan hagin pujat les podem treure del forn i procedirem a escalfar una paella fonda amb oli de gira-sol. Recomanem utilitzar oli de gira-sol ja que és més suau que d’altres.
 12. Tallarem el paper de forn de manera que quedi un donut per tros tallat.
 13. Utilitzarem un termòmetre per mesurar la temperatura de l’oli. Quan estigui a 180 ºC afegim les boletes que havíem fet amb la massa sobrant juntament amb el paper. Amb una pinça retirem el paper de l’oli . Han de quedar lleugerament daurades i girar-les als 40-60 segons amb l’ajuda de dues culleres (no es recomana usar forquilles ja que es poden deformar o punxar accidentalment).
 14. Si considerem que la temperatura és la correcta ja podem introduir els cors a dins de l’oli amb el paper i seguirem el mateix procediment enretirant el paper amb una pinça i girant el donut amb dos culleres.
 15. Quan estiguin cuits els deixarem refredar sobre de paper absorbent. I un cop freds ja els podrem decorar.
 16. Fonem al microones els colors que vulguem de DecoMelts o xocolata (que també podem tenyir, en el cas de la blanca, amb colorants per xocolata). Hem d’anar en compte i posar-los al microones en intervals de 20segons, traient-los del microones, remenar i tornar-los a escalfar una mica més, fins obtenir la textura desitjada. Si teniu dificultats alhora de fondre el Decomelts o xocolata per fer cobertures, podeu utilitzar una cullerada de Crisco, seguint el mateix procediment explicat.
 17. Banyem els donuts sucant-los dins del bol amb Decomelts, eliminant l’excés amb uns petits moviments de canell, girant-los y donant uns petits copets sobre el marbre de la cuina, per aconseguir una cobertura uniforme. Els deixem reposar a la reixeta refredadora.
 18. Si volem, podem escampar uns sprinkles per sobre dels donuts, abans que es sequin els Decomelts. O també podem fer línies amb Decomelts d’un altre color amb l’ajuda d’una màniga pastissera.
 19. Ara només falta presentar-los de la manera més bonica per regalar-los a qui vulguem,… o ens els mengem nosaltres, que ens ho mereixem ;) A disfrutar!!

Feliç Sant Valentí a tothom!!!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.