Recepta de pastís de poma fàcil i light =)

Receta bizcocho manzana bajo en calorías

Bon dia a tots i totes!!

Avui farem un pastís de poma suau, deliciós, fàcil, ràpid,…. i el més important: LIGHT!! Sí, no porta ni mantega, no oli,…i si no esteu a règim, cap problema, acompanyeu-lo amb una bola de gelat de vainilla…BONISSIM!

Ja veureu que es molt ràpid, o sigui que som-hi!

Ingredients:

2 pomes (Golden millor)

2 ous

90gr de sucre morè + una mica per espolsar per sobre

Ratlladura d’una llimona

110gr de farina

12gr de llevat

75ml de llet (desnatada si voleu)

Un pessic de sal

Una culleradeta de pasta de vainilla

Un pessic de canyella (opcional)

Aigua i suc de llimona per evitar que la poma s’oxidi un cop tallada

Passos:

 1. Pelem les pomes i les tallem a rodanxes. Si disposem d’una mandolina podem utilitzar-la per aconseguir les rodanxes del mateix gruix i perfectes. Sinó, les tallarem amb un ganivet.
 2. Deixem reposar la poma tallada en un bol amb aigua i un rajolí de llimona, d’aquesta manera no s’enfosquirà si tardem una mica més a realitzar els altres passos.
 3. Pre escalfem el forn a 180ºC i untem el motlle que vulguem utilitzar amb mantega i espolsem una mica de farina, o també podem utilitzar l’esprai desmotllant. La mescla, a part dels trossos de poma es bastant líquida, de manera que recomanem o un motlle fixa o un desmotllable que tanqui bé. Podem utilitzar un motlle d’uns 20cm rodó llis , de pie,… inclòs un de rectangular de plumcake =)
 4. En un bol a part mesclem els ous, el sucre, la ratlladura de llimona i la sal. Mesclem fins que obtinguem una mescla cremosa i una mica densa.
 5. Afegim la farina, el llevat i la llet a la mescla i batem bé.
 6. Afegim la canyella i la vainilla al gust i mesclem una mica més.
 7. Escorrim bé la poma que havíem deixat en remull, i afegim a la mescla 2/3 parts de les pomes tallades amb l’ajuda d’una espàtula. Us recomano separar els trossos de poma més grans i bonics, ja que seran els que es veuran per sobre el pastís i afegir els altres a la mescla. Si no us agrada trobar les làmines de poma, també la podeu trinxar una mica.
 8. Posem la mescla dins del nostre motlle, assegurant que la poma incorporada queda bastant plana i tapada per la massa, i passem a col·locar amb compte els trossos seleccionats de poma. Recomanem començar per una banda i posar tots els trossos en la mateixa direcció i superposant-los una mica, realitzant el cercle en el cas del motlle de pie o motlle rodó, i en línea recta en el cas del motlle rectangular de plumcake.
 9. Espolsem una mica de sucre morè per sobre per aconseguir un acabat dolç i cruixent, i cap al forn!
 10. Deixarem el pastís al forn uns 30-35 minuts, o fins que amb l’ajuda del cake tester o un escuradents veiem que està cuit (clavant-lo i veient si la massa no es queda enganxada, ja el podem treure, si pel contrari queden restes adherides, el deixarem una estona més).
 11. Deixem refredar el pastís uns 10 minuts sobre una reixeta refredadora abans de desmotllar.

Ens el podem menjar calentó amb una tassa de té o ben fred amb una bola de gelat,…bufff i recordeu que lo millor es que porta més poma que cap altre ingredient, sense mantegues ni olis,…. de manera que es una bona solució per l’operació bikini sense estar-te de res!!

Esperem que us hagi agradat i que repetiu!!

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

One Reply to “Recepta de pastís de poma fàcil i light =)”

 1. 200 graus/ 50min.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.