Guia per triar el millor motlle de pastís

Bon dia a tots/totes!

Avui parlarem de una de les preguntes que ens fan habitualment alhora de comprar un motlle per fer pastissos, pas de pessic, … “Quin es el millor motlle?”.

guia_motlles_pastis

No hi ha una resposta absoluta, sinó un “depèn”. Depèn del que facis més habitualment i les teves preferències. A continuació us proporcionarem una petita guia per triar amb seguretat de manera personalitzada per obtenir els millor resultats a casa :)

Motlles metàl·lics

Els motlles metàl·lics son la solució ideal per obtenir uns resultats cruixents als laterals, molt recomanables per fer pas, pas de pessic, bases de tartaleta,… degut al seu material que aconsegueix mantenir altes temperatures.

molde-heritage-nordicware

Dins dels motlles metàl·lics podem trobar els d’una sola peça, els desmuntables, els nous “crusty” o foradats,… O varies d’aquestes opcions juntes, anem a donar un cop d’ull:

El motlle pot tenir una capa antiadherent, que moltes vegades identifiquem per l’interior negre, encara que ara mateix hi ha molts colors d’antiadherent. Aquesta capa ajuda a desemmotllar el patís i a netejar el motlle més fàcilment, però per altre banda l’hem de cuidar una mica més, evitant tallar el pastís dins el motlle, ratllar-lo amb utensilis de metall,..

molde-redondo-26cm-venus

Els motlles desmuntables també faciliten desemmotllar el pastís, i a part, permet fer altres tipus de pastís com de formatge sense enfornar, mouses,… aquest tipus de pastissos més delicats que un pa de pessic normal.

molde-desmontable-24cm-patisse

Els motlles “crusty” son una nova modalitat de motlles que reconeixereu perquè tenen tot de petits forats per aconseguir la textura més cruixent possible. Aquests motlles només els recomanem per tartaletes amb base de pasta brisa, pasta de full, massa de pizza, … masses que es pugui amassar i manipular còmodament, no masses de pastís fluides que se’ns escaparien pels forats del motlle. Ideal per fer pa, quiche, pizza, tartaletes dolces o salades,…

molde-crusty-quiche-kc

Motlles de silicona

Les principals avantatges dels motlles de silicona son la facilitat per desemmotllar-los i que son aptes per forn, microones, nevera i congelador. D’aquesta manera podreu fer pastissos de formatge al microones, mousses a la nevera, pastissos gelats o pa de pessics normals al forn y peces de xocolata. També son aptes pel rentaplats de manera que perdràs menys temps netejant.

molde-redondo-20cm-lekue

També s’utilitzen els motlles de silicona per congelar pas o pas de pessic cuits o mig cuits, gracies a que els laterals no es torren tan com amb els motlles metàl·lics, i alhora de descongelar-los i donar-los-hi un cop de forn, queden perfectes, sense ressecar-se o cremar-se els laterals.

Hem de comentar que les dues contres principals son que de vegades son inestables en comparació  als motlles metàl·lics , i que es poden tallar fàcilment amb el ganivet, tisores,…

Dins d’aquest tipus de motlles també trobem els desmuntables, amb una base ceràmica, ja preparada per servir, ideals per mouse i sense complicar-te la vida per passar el pastís del motlle al plat.

molde-desmontable-silicona-15cm-lekue

Motlles ceràmics o de vidre

D’aquest tipus de motlles es solen trobar menys formes que de les altres tipus, però realment també són molt versàtils i proporcionen bons resultats. Són aptes per forn, microones, nevera, congelador,… i rentavaixelles!

molde-quiche-24cm-pyrex

Podeu fer tot tipus de fer pastissos de formatge al microones, pa de pessics normals al forn, flams a la nevera i/o forn, … No son tan fàcils de desemmotllar com alguns dels altres models, però aquí si que es poden tallar els pastissos directament del motlle (encara que si apliqueu força els podeu ratllar una mica).

Podeu trobar tot tipus de motlles a la nostra botiga online, o sigui que us animem a que doneu un cop d’ull!

Esperem haver ajudat a fer la millor elecció i que estigueu satisfets amb els resultats! ;)

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.