Com temperar la xocolata i…. Ou de xocolata per la mona de Pasqua!!

Hola a tots/totes!!!

Com s’acosta Pasqua (poc a poc, sé que falta una micona encara, però així teniu temps de fer alguna prova) he decidit fer un dels clàssics que no ens atrevíem fer a casa: l’ou de xocolata!!

Sé que sembla més difícil del que és, per això us animo a provar-ho! En aquesta recepta també aprendrem a temperar la xocolata, cosa molt útil per fer qualsevol tipus de figura de xocolata o bombó.

També podeu utilitzar qualsevol motlle de silicona o de plàstic transparent per a ús alimentari per obtenir les formes que més us agradin.

Com a ingredients només necessitarem: XOCOLATA NEGRA PER FONDRE!!!

La xocolata negra es més fàcil de treballar que la blanca o la xocolata amb llet, ja que aquestes últimes són una mica més delicades, i les temperatures que comentarem varien una mica (consulteu les temperatures per temperar si es el cas, però el procediment es el mateix).

Per temperar la xocolata hem d’aplicar una corba de temperatures per aconseguir una xocolata més brillant, amb una textura més suau i que es fongui a la boca. O sigui que, val la pena!

Doncs, posem-nos-hi!

1.Preparem un cassó a bany María (podeu trobar cassons per fer bany María o fins i tot un bany María elèctric), posem dos cassons, un més gran que l’altre, el gran amb una mica d’aigua i el més petit el posem a dins d’aquest primer. Engeguem el foc i deixem que l’aigua s’escalfi.

1

Sobretot!! Aneu amb compte de que no caigui aigua a dins del cassó petit, ja que es on posarem la xocolata i l’aigua i la xocolata no són amics.

2.Introduïm la xocolata (jo he utilitzat una tauleta), millor tallada a trossos, així es desfarà més ràpid i homogèniament. Controlem amb el termòmetre la temperatura fins que arribi a 50ºC.

2

3.Separem 1/3 de la xocolata desfeta en un bol, i posem la resta sobre el marbre de la cuina (ben net!). L’escampem per a que baixi la temperatura fins als 27ºC aproximadament.

3_4

Aquest descens de temperatura també el podríem fer amb un bol col·locat dins un altre bol amb aigua tíbia, remenant la xocolata desfeta fins que arribi a aquest 27ºC.

4.Ajuntem les dues xocolates i les tornem a escalfar a bany María fins a obtenir una temperatura entre 30ºC i 33ºC. Aquesta serà la temperatura de treball, o sigui que ja podem posar la xocolata al motlle!

5

5.Posem la xocolata al motlle (en el nostre cas el de les dues meitats d’ou, però podeu utilitzar el que vulgueu). Aneu voltant el motlle fins que la xocolata quedi repartida, si necessiteu més xocolata afegiu-la. Gireu el motlle i deixeu refredar la xocolata (jo col·loco el motlle sobre uns gots per a que la xocolata sobrant caigui). Si voleu que l’ou de xocolata quedi més gruixut, podeu repetir el procés aplicant una altre capa de xocolata.

6

6.Netegeu el voltant de les cavitats dels ous, per evitar trossos de xocolata estranys sortint de l’ou.

7

7.Heu de deixar que es refredi durant unes 4hores (millor assegurar), i només pressionant una mica el centre de l’ou, aquest cau. Si veieu que us costa desemmotllar-lo, deixeu-lo refredar un xic més a la nevera.

9_10

8.Ajuntem els dos ous amb una mica de xocolata desfeta. Per a que estigui més estable i segur, podeu posar un dels ous dins del motlle, posem la xocolata desfeta amb una màniga pastissera, i col·loquem l’altre meitat de l’ou anant amb compte que encaixi bé.

11_12

9.Només hem de deixar que la xocolata estigui seca i…. ja el podem posar sobre la mona de brioix (podeu trobar la recepta a aquest enllaç) i a gaudir!!

16

17

Guardar

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.