Minicupcakes de canyella, ideals per acompanyar una beguda ben calenta!!

Hola a tots/totes!!

Ja han passat les festes de Nadal, estem més tranquils i hem tornat a la “normalitat”. El que tocaria per dates seria fer alguna recepta “light”, però amb el fred, les begudes calentones, els dies més curts,… no m’he pogut resistir a fer uns ¡¡minicupcakes de canyella!! Minis per introduir almenys una part “light”, però us puc assegurar que en mengeu més d’un jejeje.

Aquesta recepta us pot recordar un xic al gust dels donuts més tradicionals,… recordi al que us recordi,… son deliciosos! Jo generalment faig mitja recepta (que venen a ser uns 15 minicupcakes aproximadament) però podeu fer la recepta sencera i congelar-los còmodament, traient-los quan tingueu visita ;)

Aquí va la recepta!!

Ingredients minicupcakes:

1 ou

100gr de mantega pomada

50gr de sucre

50gr sucre morè

1 culleradeta d’essència de vainilla

140gr de llet

160gr de farina

1 culleradeta i mitja de canyella en pols

1 culleradeta i mitja de llevat de sobre

1 culleradeta de nou moscada

mitja culleradeta de sal

 

ingredients

Ingredients cobertura (opcional):

3 cullerades de mantega

25gr de sucre

1 culleradeta de canyella en pols

 

Passos:

1.Pre- escalfem el forn a una temperatura de 176ºC. Untem les cavitats del motlle de minicupcakes o minimagdalenes amb mantega o simplement el ruixem amb esprai d’oli.

2.Amb l’ajuda de una batedora elèctrica (o uns bons músculs), batem l’ou, la mantega, els dos tipus de sucre i l’essència de vainilla. Batem uns minuts (3 o 4) fins que obtinguem una mescla homogènia.

pas1

3.Barregem la farina amb la canyella, el llevat, la nou moscada i la sal en un bol a part.

4.Intercalem la incorporació de una part de la llet amb una part de la mescla de farina a la mescla inicial (de mantega), i batem. Repetim aquest procés uns 3 cops, fins tenir tots els ingredients ben mesclats.

pas2

5.Distribuïm la mescla dins les cavitats de la safata de minicupcakes (no omplim més de 2/3 parts de la cavitat). Generalment aquesta recepta la faig sense paperets, ja que els hi dona un toc més casolà i tradicional.

 

6.Enfornem la safata i deixem que es coguin durant uns 10 minuts aproximadament a 175ºC.

7.Un cop passat el temps, si voleu assegurar que estiguin ben cuits els podeu punxar amb un “cake tester“, i els traiem del forn. Els deixem reposar uns 3 minuts i els retirem de la safata, deixant-los acabar de refredar sobre una reixa refredadora.

pas3

8.Mentres es refreden els minicupcakes farem la cobertura. Desfés la mantega al microones, y mescla-la amb el sucre i la canyella. Ja està! Aquesta cobertura li donarà un toc rústic i boníssim. També podràs utilitzar-la per qualsevol pa de pessic de vainilla, xocolata,…

cobertura_canyella

9.Suca els minicupcakes amb la cobertura i deixa’ls reposar,… o no! Nyam!!! Posa’ls al mig de la taula per un té o cafè de mitja tarda, per un petit ressopó de mig matí, per acompanyar uns xocolata desfeta,… qualsevol excusa es bona! :)

minicupcake3

minicupcake2

 

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.