Com muntar la caseta de gingebre?

Hola a tots/totes!

Ja s’acosta Nadal i hi han una seria de elements clàssics que no ho podíem deixar passar. Avui us ensenyarem a muntar pas a pas una caseta de gingebre!!

A la tenda disposem de un conjunt de talladors amb la recepta i instruccions pas a pas per poder-la muntar fàcilment. Per aquells que no estiguin convençuts d’intentar-ho o no sàpiguen com enganxar les peces aquí teniu el tutorial.

La caseta la podeu decorar tota amb glaça blanca o amb més colors, qualsevol de les dues opcions impressionarà a tothom.

 

Necessitarem:

Les peces de galeta fetes i deixades refredar.

Glaça real amb textura dura* (en anglès es diu Royal icing) i si volem fer varis colors, colorants

Boquilles llises del número 1 (depèn del número de colors que vulguem fer)

Mànigues pastisseres (si són de les petites millor, us serà més còmoda)

Paper de cuina per fer proves i veure com surt la glaça i escuradents per desembossar la boquilla si la glaça s’endureix.

Caixetes per poder mantenir les parets rectes fins que la glaça s’assequi.

 

*Podeu trobar preparats on només hi haureu d’afegir aigua o pots utilitzar clara d’ou o algun substitutiu de clara d’ou crua com l’albúmina o Merengue Powder (que sempre es més segur). En el cas del Merengue Powder necessitareu 13gr de Merengue, 225gr de sucre glaç, 4 cullerades d’aigua i si volem afegim un parell de gotes d’essència. Mescleu tots els ingredients a velocitat baixa durant uns 10 minuts, reviseu la textura i ja la podeu posar a la màniga amb la boquilla del número 1.

 F1

Comencem!!

1.Començarem enganxant una paret de la caseta amb una de les parets acabades en pic, amb una mica de glaça real. Situem la paret més llarga contra la taula, escampem una mica de glaça en un dels extrems tal com es mostra a la imatge i amb l’ajuda d’una caixa posem la paret acabada en pic recta i deixem que la glaça s’assequi. Podem fer el mateix amb l’altre extrem i l’altre paret acabada en pic. Sobretot, reviseu que les dues puntes o pics apunten en la mateixa direcció.

F2

2.Un cop la glaça estigui seca, podeu posar la paret restant, deixant assecar la glaça. Es molt important que la glaça s’hagi endurit abans de continuar, ja que sinó la caseta es pot desmuntar.4

3.Tot seguit afegim la teulada, primer només un costat, escampant la glaça a l’extrem del pic i a la part superior de la paret i col·loquem una part de la teulada. Per assegurar que no rellisqui, hauríeu de col·locar alguna caixa al costat de la paret, pressionant la part inferior de la teulada per deixar que s’assequi en la posició desitjada.

5

4.Realitzem aquest últim procés per l’altre costat de la teulada quan la primera estigui ben seca i segura.

5.A partir d’aquí ja podem fer les nostres decoracions. Recomanem començar per la teulada, ja que es una de les parts més visibles, assegurant que tindrem prou glaça, i la deixarem assecar abans de fer les decoracions simulant neu. Podeu simular les teules fent línies”u”s seguides. La següent línia l’heu de començar un pel abans o després per aconseguir un efecte més realista i no tant simètric.

F3

6.Podeu continuar per fer les decoracions de les finestres i porta. Hi ha molts estils diferents de decoracions que podeu imitar, nosaltres ens hem decantat per aquest acabat en espiral senzilles de fer i elegants. També podeu donar un toc extra afegint puntets o cors amb la màniga. Aquí ja entrarà la habilitat de cadascú. També poder aprofitar de reforçar els encaixos de les diferents parets fent ziga-zagues i afegint algun punt entre elles per simular una sanefa.

F5

7.Afegim els tocs de neu a la part superior de la teulada (per evitar que es vegin els encaixos) i les parts inferiors de la teulada. Com la glaça es dura podeu inclús simular petites estalactites de gel sense perill que la glaça vagi degotant.

8.Podeu incloure la xemeneia a la casa, però nosaltres hem preferit no afegir-la, ja que la forma de la galeta ens obliga a posar-la just a l’encaix i ens fa quedar tot massa simètric pel nostre gust. El procediment seria, primer muntar les peces de la xemeneia amb la glaça, deixar-la assecar i llavors enganxar-la a la caseta amb una mica més de glaça.

13

9.Ara només queda treure-la al final del dinar de Nadal o Sant Esteve i a deixar tothom bocabadat!!

11

Ja veieu que no es gaire difícil, només requereix una mica de paciència, i podem dir que la feina val la pena!!

Si teniu poc temps per les festes, a part del preparat de glaça real, també disposem del preparat de galeta, totalment infalible i boníssim. Per donar-li un toc nadalenc, quan tingueu la massa de galeta feta (sense coure) afegiu trossets de gingebre confitat i una culleradeta de canyella!!

Esperem que gaudiu aquestes dates tant dolces, i que ens vingueu a visitar per aquestes festes!!

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.