Com podem cuidar les nostres cassoles i paelles amb antiadherent?

Hola a tots,

En aquest post us volem comentar un parell de consells que us poden ajudar a mantenir la salut de les vostres paelles, cassoles, pots,… que tinguin algun tipus d’antiadherent (tan normal, ceràmics, amb partícules de pedra,…), per a que us durin més temps, no salti l’antiadherent i mantinguí la seva propietat principal, que no s’enganxin els aliments a la superfície.1

1.Evitar rascar, remenar, batre, girar,… els aliments amb qualsevol element d’acer. Sempre recomanem utilitzar peces de fusta, nylon o silicona. L’antiadherent es pot ratllar amb facilitat i a partir d’aquí saltar l’antiadherent. Si voleu utilitzar tan si com no elements d’acer, us recomanem peces sense antiadherent, encara que penseu que se us poden enganxar els aliments (si no es que bulliu o fregiu).

2
3

2.Evitar els canvis bruscos de temperatura. Quan acabem de cuinar, podem deixar la paella amb remull sense problemes, però o bé hi posem aigua calenta o esperem que la paella es refredi llavors la posem en remull amb l’aigua freda. Amb aquesta segona opció es podria escalfar la paella amb l’aigua per a que sigui més fàcil de netejar.

3.Abans de la primera utilització recomanem netejar la cassola, paella, olla, planxa, cassó,.. amb aigua i sabó i untar l’interior amb oli. Aquest pas el fem per hidratar l’antiadherent, i generalment, només el primer cop. Si acostumeu a posar les vostres peces amb antiadherent al rentaplats (cosa que no es recomana gaire, ja que danya l’antiadherent i el reseca) recomanem tornar a untar la peça un cop surti del rentaplats, amb una mica d’oli.

4
5

4.Hem de netejar bé els nostres estris, sobretot les planxes per fer la carn. Si no ho fem bé deixem una capa de grassa, que a part de no ser molt sa pel nostre cos, fa que es vagi recremant aquesta grassa fins que aconsegueix fer malbé la nostra superfície antiadherent.

5.Sempre escalfar la paella a poc a poc, per a que no hi ha un contrast de temperatura molt gran de cop. En el cas de la cuina d’inducció, per exemple, no començarem per la potència número 9, sinó per un 5-6 i quan ja estigui la peça calenta, pugem la potència.

6.Posarem els nostres aliments un cop la paella/cassola estigui una mica calenta, d’aquesta manera evitarem possibles problemes d’adherència.

7.Sempre hem d’utilitzar fregalls que no ratllin, però no cal que sigui necessariament l’esponja (que tampoc acaba de treure la capa de greix que comentàvem abans). Hi ha una gran varietat de cases i marques, i generalment a tots els supermercats en podeu trobar.

6

8.Hi ha una sèrie d’aliments que deixen anar substàncies que debiliten l’antiadherent. Generalment els més agressius són aliments amb closca, com són gambes, escamarlans, cloïsses, cargols,… Tingueu una paella o cassola vella reservada a fer aquests aliments i us estalviareu problemes.

7

9.Hem d’anar amb compte amb les altes temperatures, ja que l’antiadherent es pot cremar a més de 200ºC. Si voleu coure aliments a temperatures més altes us recomanem les peces amb antiadherent ceràmics, que suporten temperatures molt més altres.

8

Esperem haver-vos ajudat amb aquests petits consells =)

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.