Tutorial per fer,…el Mic!!

Hola a tots!

Avui hem decidit ensenyar-vos com podeu fer la figura d’un personatge mooolt estimat pels més petits de la casa,… el MIC!

A continuació teniu el tutorial pas a pas per a que no us perdeu i, si us bé de gust, poder decorar un pastís pels nens de la casa o fins i tot la vostra mona de pasqua!

Partim de pasta de goma blanca, que seguidament tenyim dels 3 colors principals que necessitem: el taronja (òbviament serà el color que utilitzarem més), groc, verd i vermell. Recomanem realitzar tot el tutorial sencer seguit, ja que la pasta de goma es va assecant i pot fer que no pugueu clavar i/o enganxar les extremitats del Mic correctament.

Els que acostumeu a treballar amb colorants alimentaris ja sabeu que hi ha un parell de colors que costen molt de tenyir, el vermell i el negre, per això utilitzem els colorants extrared i extrablack.

També comentar-vos que recomanem ferventment utilitzar colorants en gel o pasta per al fondant o la pasta de goma, ja que si afegiu gaire colorant líquid fareu que el fondant es torni enganxós i no pugueu treballar bé.

MIC

1. Els passos per tenyir són els següents:

  •  Afegir el colorant a la pasta de  goma amb l’ajuda d’un escuradents. Un cop utilitzat, llençar l’ escuradents, per evitar que es contamini el pot de colorant, de manera que sempre es conservarà millor.
  • Amassar manualment fins aconseguir un color homogeni. Per evitar que la pasta de goma se’ns enganxi a les mans podeu utilitzar o bé maicena, sucre glaç o manteca vegetal (Crisco), en qualsevol cas en molt poca quantitat.

2. Fem una bola de color taronja, una mica aixafada pels costats, de manera que aconseguirem una espècia de bola ovalada.inicial005

3.Realitzem una bola més petita, també amb pasta de goma taronja. Podeu comparar les proporcions entre les dues boles amb l’ajuda d’una foto del MIC.inicial006

4.Fem un “xurret” amb més pasta de goma taronja i amb l’ajuda d’una eina de tallar, fem 4 trossos iguals. D’aquesta manera, totes les extremitats tindran aproximadament la mateixa mida. També ho podríem fer pesant en una balança de cuina les diferents parts per tal que pesin igual. Fem els braços fent l’extrem inferior més gruixut i el superior més prim. Comparem  el braç amb el que serà el torç (la primera bola aixafada que hem fet).

2

5.Agafant dues de les extremitats fetes, aixafarem la part més gruixuda amb l’eina amb punta en forma de bola i tallarem  (amb l’eina tallant) en un costat del que serà la mà, per formar el dit polze. Aneu en compte de fer un tall en una mà a una banda i l’altre a l’altre, per no tenir problemes alhora de muntar (ja que sinó tindria dues mans dretes o dues mans esquerres).

3

6. Amb l’ajuda d’una eina amb rodeta amb puntets o l’eina de fondant de la imatge següent fem l’efecte de tela que te el Mic. Fem l’efecte a totes les parts que he, fet (torç, cap, braços i cames).

inicial014

235

7. Estirem una mica de pasta de goma verda amb l’ajuda del corró petit per fondant i amb una rodeta o eina per tallar fer 4 tires. Aquestes les enganxarem al voltant de la part superior dels braços i de les cames. Farem el mateix procés amb el color groc i vermell per aconseguir l’efecte que podem veure a la foto.

4

 

8.Agafem el torç i clavem un tros d’espagueti  a la part més prima. Tot seguit afegim una mica de cola alimentaria amb l’ajuda d’un pinzell i clavem el cap. Hem d’anar en compte que l’espagueti clavat no sigui més llarg que l’alçada del cap. Fem el mateix amb les cames i els braços, donant-li una mica la forma per poder posar el mic assentat. Si per la posició costa que s’aguanti assegut, podem clavar-li un altre espagueti al cul (uix..), de manera que ens ajudi a aguantar-lo amb una posició correcte al pastís. El podem muntar directament en el pastís o sobre un porexpan.  Podeu ajudar a assentar les cames amb l’ajuda d’una petita caixa o paper de cuina.

5

9.Extenent fondant verd i blanc amb el corró, tallem les formes necessàries per obtenir els ulls i les orelles com es mostren en les imatges. Les enganxem amb una mica de cola alimentaria al cap.

6

10.Farem les bambes del Mic de la forma més senzilla possible: fem un parell de boles blanques de la mateixa mida, li donem una mica de forma amb l’ajuda dels dits. Amb l’eina amb punta de bola enfonsem la part on posarem el final de la cama. I finalment amb l’ajuda d’una eina tallant marquem el que serien els cordons.

7

11. Amb un retolador alimentari de color negre dibuixem els ulls i fem una seria de línies al voltant d’aquest peça de fondant blanca per simular les costures. I amb el retolador vermell pintem el que serà la boca  i l’espiral que te a la panxa.

8

12. Clavem un petit espagueti a la bamba i afegim una mica de cola alimentaria. Muntem la bamba a la cama i col·loquem alguna petita peça sota d’aquesta per deixar assecar la cola en la posició correcte, sense que es caigui la bamba.

9

13. Finalment enganxem el nas vermell (una boleta de fondant vermell mateix) amb l’ajuda d’una mica de cola alimentària i… JA EL TENIM AQUÍ!

11

Esperem que gaudiu del tutorial i que li pugueu donar servei ;)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.