Popcakes de vainilla

Popcakes de vainilla

Ja que estem en època de crisis es convenient aprofitar tot el que puguem, i aquí hi ha una bona solució per reciclar aquells pastissos o cupcakes que han quedat de l’última trobada d’amics, esmorzar en família,… Popcakes de vainilla!! Podeu fer totes les variacions que vulgueu amb el pa de pessic que tingueu (de xocolata, coco, vainilla, maduixa,…) i frosting (vainilla, crema de formatge, crema de xocolata,…).

Primer de tot, vull comentar-vos que hi ha dos sistemes principals per fer popcakes, aquest mètode que tractem avui (jo de vegades li dic “de reciclatge”) i un segon mètode, que fem les boles de pa de pessic en motlles especials passant pel forn (fent la massa des de zero). En un pròxim post ja tractarem aquest segon mètode, però avui, anem pel que anem!

 

Els ingredients són els següents:

250gr pa de pessic de vainilla

195gr de frosting de vainilla

1/4 de paquet de Candy melts

75gr de xocolata negre de cobertura

Boletes de colors, “xuxes”, decoracions de sucre,… el que vulgueu!

              popcakes1

1. Esmicoleu el vostre pa de pessic en un bol. També podeu aprofitar cupcakes, muffins, magdalenes, pastís,… del dia anterior, fins i tot hi ha algunes versions que esmicolen galetes!!

popcakes2

2. Afegiu el frosting que desitgeu al pa de pessic esmicolat i remeneu amb la mà fins obtenir una massa homogènia. Nosaltres hem partit d’un frosting ja fet, però el podeu fer vosaltres mateixos (els ingredients principals són mantega, sucre glaç i essència de vainilla).

 

popcakes3
popcakes4

popcakes5

3. Amb aquesta massa podeu realitzar les formes dels vostres futurs popcakes. Els hi podeu donar una forma arrodonida amb la mà o bé fer altres formes a partir de motlles. En el nostre cas hem optat per el motlle en forma de mini cupcake :)

popcakes7
popcakes6

 

4.Deixem refredar les nostres formes a la nevera durant mitja hora.

5. Desfem la xocolata a bany maria. Un cop els popcakes estan freds, agafem els que tenen forma rodona i amb un pal de plàstic, sucat amb xocolata generosament, li clavem amb compte.

 

popcakes9
popcakes9_2

 

En el cas dels popcakes amb forma de cupcake, suquem la part inferior del cupcake amb la xocolata, i clavem el pal (també sucat). D’aquesta manera obtindrem la base de color diferent (color xocolata) que la part superior que farem després.

Col·loquem tots els popcakes, ja amb pal, un altre copa a la safata (intentant que no es decantin) i els tornem a posar a la nevera.

Consell: Voleu aprofitar la xocolata o els Candy Melts sobrants? Pitgeu aquí i sorpreneu-vos!!

popcakes11

 

6.Un cop la xocolata estigui dura, els popcakes ja es poden aguantar drets. El pas següent es buscar una peça de “porexpan” i amb un pal, fem uns quants forats. Això ens permetrà clavar els popcakes al “porexpan” fent que es quedin drets, i com ja hem fet els forats, no haurem de fer força, amb el pal amb popcake,  evitant que es treguin.

 

popcakes12
popcakes13

 

7. Desfem els Candy Melts al microones o al bany maria, assegurant-nos que els Candy Melts estan ben desfets, ja que sinó poden provocar que se’ns esquerdin els popcakes pel pes i la força . Banyem, tot el popcake en el cas de les esferes o la part superior en el cas del cupcakes, espolsant en molt de compte el Candy Melt sobrant.

8.Ràpidament,  tirem les boletes decoratives o les decoracions que desitgem sobre els cakepops molls. Clavem els cakepops al “porexpan” i els deixem refredar. També podem deixar els cakepops sobre la safata, i posteriorment es poden servir amb una petita càpsula per  a bombons o minicupcakes.

popcakes13

popcakes15

9. I…llest! Esperem que vagi de gust.. i compte amb el pal!! =)

popcakes14

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.