Cupcakes amb drac inclós!

 

Que podem fer amb aquestes precioses minimadalenes o minicupcakes? Abans de menjar-les, en podriem decorar algunes amb un petit drac en honor a Sant Jordi!!

Abans de començar, no podem deixar passar l’oportunitat de felicitar tots els Jordis!! =)

drac26

Necesitarem els següents materials:

drac29

Passos:

1.Tenyim el fondant dels colors que necessitem, a part del fucsia que ja tenim. També podeu partir del fondant comprat del color que necessitem o tenyir-los tots partint del blanc.  Necessitarem les següents proporcions dels diferents colors:

drac24_2

Si no heu tenyit mai fondant, us recomanem que ho feu amb colorant en gel o en pasta. Els colorants líquids no són recomenables pel fondant, ja que augmenten el component líquid, es torna enganxòs i molt difícil de treballar.

Amb un escuradents, incorporem una mica de colorant al nostre fondant (no gaire, ja que són molt concentrats) i amasem el fondant. Si heu d’incorporar més colorant, feu-ho amb un escuradents nou, per no contaminar el pot de colorant, ja que dura moltíssim.

Augmentant la quantitat de colorant, aconseguirem diferents tonalitats, com poden ser els dos tons de gris que necessitem.

drac21
drac22

2.Agafem la caixa de talladors rodons (sempre molt útils, tan per fer galetes, cobrir cupcakes, fer petites decoracions amb fondant o simplement per ajudar a emplatar altres plats). Seleccionem el tallador més semblant a la mida del nostre minicupcake (o cupcake de mida normal, si preferiu). Si esteu entre dos mides, agafeu la que es un pèl més gran.

3.Estirem el fondant de color gris clar amb el corró per fondant. L’hem de deixar bastant prim, ja que sinó serà engorrós de menjar.

4.Fem unes boletes petites de fondant gris més fosc. Aquestes boletes les col·loquem sobre el fondant estirat i tornem a passar el corró. D’aquesta manera aconseguirem l’estampat a “topos” irregulars, imitant a un terra de pedra.

drac10
drac09
drac08

5. Tallem amb el tallador rodó la zona de fondant gris que més ens interessi. Untem el nostre cupcake amb una mica de xocolata, mermelada, frosting,…. el que vulguem, per enganxar el fondant a sobre.

drac07
drac06
drac05

 

6. Passem al plat fort! Repartim el nostre fondant verd en dues porcions, una part més gran i l’altre més petita. Agafem la part més gran i formem un rectangle amb els dits.

drac04

 

7.Amb l’ajuda d’alguna eina o amb els dits mateixos, formem les potes fent pessics a una de les cares allargades del nostre cub.

drac11
drac03

8. Un cop tinguem les potes formades, pressionem suaument l’extrem contrari amb els dits per formar la cua. Sempre queda bé que un cop formada, fer que l’extrem es torci cap un costat , estil més “desenfadat”.

drac01
drac02

9.Amb la porció més petita que teníem reservada, formem un altre cub rectangular, i aixafem un extrem per donar un acabat més rodó al morro.

drac12

10.Agafem una petita porció de fondant fúcsia i fem una boleta amb les mans. L’aixafem, per donar-li una forma ovalada i l’enganxem entre les 4 potes de la peça principal.

drac15
drac16

11.Amb l’ajuda d’una eina o un ganivet, li dibuixem unes ratlles a la part fúcsia recent enganxada.

drac13
drac14

12.Amb l’eina per fer boques (una eina semi plana, amb una mica de forma al centre) fem la boca, pressionant-la directament contra la zona del cap que ens interessa.

13.Ja podem enganxar el cap al cos  amb una mica de cola alimentària.

14.Fem dues boles mooolt petites amb una mica més de fondant fúcsia i els enganxem al cap, a mode de ulls.

drac18

15.Amb el fondant fúcsia, fem un petit curret i el tallem a porcions petites i iguals de mida. Modelem aquestes peces amb les mans, formant una espècie de triangle amb un cantó pla.

drac17

16.Posem un xic de cola l’esquena i clatell del drac per enganxar les peces triangular fúcsies.

17.L’últim pas es enganxar el drac al nostre minicupcake!!!

drac28

 

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.